Снимка: БНТ

Пореден опит за нагла кражба на автомобил стана в София. За щастие, автоджамбазите нямат късмет този път, тъй като баскетболист ги гони пеша близо километър от квартал Витоша до Дианабад.

За Любомир Жечев това е 6-и неуспешен опит да задигнат автомобила му, съобщава БНТ. Сюжетът на криминалната история този път е от столичния квартал Витоша, където живее спортистът.

Малко преди полунощ, излизайки от вкъщи, той забелязал как двама мъже се опитват да разбият ключалката на автомобила му. Незабавно набрал телефон 112 и се приближил към крадците. След като го забелязали, мъжете решили да се оттеглят. Последвала размяна на реплики. Жечев казал на единия, че полицията идва и той тръгнал да тича. Любомир го подгонил, а докато тичал постоянно насочвал полицаите по телефона. 

"Тръгнах след него, но той нямаше как да знае, че съм печелил много кросове в Търговище като малък и нямаше никакъв шанс да ми избяга. Естествено, че е имало някакво чувство на страх в мен. В същото време има едно много сериозно чувство на ярост и на яд", разказва разгневеният баскетболист

Гонката приключила в Дианабад, където патрул задържал беглеца. По време на преследването той изпуснал мобилния си телефон и по него открили и останалите от групата. Престъпниците се оказали стари познати на полицията - преди година и половина били хванати с два крадени автомобила.
 
"Бяха ги скрили в гараж на територията на столицата. Задържахме ги, с повдигнати обвинения, с осъдителни присъди, но това не ги спира", обяснява Пламен Максимов от сектор "Престъпления, свързани с МПС".
 
Така и този път Любомир извадил късмет. Разказва, че преди няколко години му откраднали автомобил, който бил намерен от полицията часове преди да бъде разглобен на части. Тогава крадецът бил осъден да плати глоба от 1 500 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase