Снимка: flickr
fallback

Баща на ученик е влязъл в Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен и е ударил ученик със стол в гърба.

До инцидента се стигнало, след като двама ученици си разменили обидни реплики и се сбили. Едното момче, което е в 8-ми клас, се обадило на баща си и му разказало, че е пострадало.

Предизвикан от това бащата - Милен А. решава да потърси сметка за нанесените травматични увреждания на сина си и нахлува в училището по време на междучасието.

След като родителят пристигнал, синът му отворил аварийния вход на училището, за да влезе. Мъжът влиза в стая, оборудвана като ателие. Там намира детето, което се е било със сина му и още един техен съученик.

Бащата бил ядосан, взел стол и ударил един от учениците в гърба. Там бил и друг ученик, затова бащата преди да разбере кой е виновен за спречкването, ударил и него - нанесъл му удар в лицето.

За случката разказа пред журналисти днес Жечка Димитрова - директор на учебното заведение.

Произшествието станало в час по скулптура. На него присъствали учителят по скулптура и двама класни ръководители. Извикана била охраната и родителят бил изведен от училището, поясни Димитрова пред БТА.

"Аз мога да накажа учениците, но не и родителите", коментира директорът.

Сигнал за инцидента е подаден в Първо РПУ в Плевен днес от родител на едно от пострадалите деца.

Извършителят Милен А. се издирва. По думите на директорката той й казал, че сега е извън града и ще се върне в края на седмицата - в неделя.

Районната прокуратура в Плевен вече е образувала бързо производство срещу бащата. Срещу него се води разследване за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди на две непълнолетни лица.

Родителите на трите деца знаят за случая и вече имат медицински свидетелства. Димитрова допълни, че децата, замесени в инцидента - Цветан, Мартин и Георги, който е само свидетел на побоя - са добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Бибси

преди 8 години

Имах класен ръководител,който постъпи непрофесионално,като спомена,че конкретен човек желае да бъде преместен в друга паралелка,защото съучениците се държат агресивно към него и цитира дословно този човек пред целият клас,излишно е да казвам,че агресията към тази персона се засили повече!Според мен не искаше да дискутира проблемите на класа си с " шефката"на училището,може би защото смяташе,че това са дреболии.Та,явно и при това дете може да се е получило същата картинка!

35

Христо

преди 8 години

До 42И каква полза ти да си възпитал детето си а то да се сблъска със садистични малки нещ***стници които обичат да тормозят другите деца? Това как ще помогне като никой не прави нищо да ги дисциплинира и научи на ред и уважение? После като на родителите им прекипят л@*ната и ще ги изкарат престъпници.

34

Анонимен

преди 8 години

Много глупави сте, все търсите проблема у другите- училище, полиция държава...Всички в страната са виновни, защото не възпитават децата си. Училище, полиция държава - това са само структури изградени от този *** народ, затова са скапани структури, защото народа е смотан.

fallback