При нападанието единият от крадците загина. Снимка: Булфото
fallback

В инкасо автомобила, който бе нападнат от двама маскирани в Средец е имало 140 000 лева. Те са направили опит да избягат с автомобила. Това съобщи в Бургас апелативният прокурор Любомир Петров, цитиран от БТА.

Според него става въпрос за тежко умишлено престъпление. За него законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Oще по темата

Маскираните мъже са използвали за обира пистолет. Те нападнали охранителите на бронирания автомобил около 8.55 часа тази сутрин. Автомобилът е превозвал пари, с които е трябвало да бъдат раздадени пенсии. Бил е паркиран пред пощенски клон, разположен на улица "Христо Ботев" 12 в Средец.

Охранителите простреляли единият от нападателите, който заедно със съучастника си се опитал да избяга, но на около 200 метра паднал на улицата и починал. Вторият нападател е задържан по-късно от полицаи.

Нападателите са двама братовчеди - 20-годишните Бойко от Бургас и Христо от Черноморец, който е и загиналият.

Прокурор Петров съобщи, че Бойко Б. е задържан за 24 часа. Утре предстои повдигане на обвинение и задържане за 72 часа. Ще бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража".

Прокуратурата няма данни двамата обирджии да са използвали оръжието. Срещу охранителите на инкасо автомобила не е повдигнато обвинение, те са разпитани и освободени, каза прокурорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 8 години

До Безобразие 25И какво ще направиш?И ти един обир да застрелят и теб. По-добре набий в главата на сина да не прави глупости.***, знаел какво да направи.Ако беше успешен обира щеше да пишеш защо охранителите носят оръжие без да го ползват.А сега защо стрелят.Ама ти си знаеш какво да правиш.

25

Анонимен

преди 8 години

Това са пенсиите на повече от 70 хиляди възрастни хора...

24

Безобразие ,бе...

преди 8 години

.....да беше им дал парите ----ТА ДА УМРАТ ОТ ГЛАД, СИТЕ ПЕНСИОНЕРИ , ...НАЛИ ,БЕ...ха,ха,хаааааааа...???!!!НАПРАВО УЖАС......ЗАГИНА ОЩЕ ЕДИН , "Левски"--революционер!/...Оня , поне ограби Турската хазна в Арабаконашкия проход../

fallback