Снимка: Булфото
fallback

Пълни самопризнания за извършения опит за въоръжен грабеж на инкасовия автомобил в Средец е направил задържаният 20-годишен бургазлия Бойко Борецов. Това съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от Апелативната прокуратура в Бургас.

Oще по темата

В автомобила, паркиран пред пощенския клон на града, е имало 140 000 лв., предназначени за пенсии на хората от региона.

Според информацията Бойко бил въоръжен със спрей и газов пистолет. Целта била той да отклони вниманието на охранителите, докато братовчед му - Христо Борецов, се качи зад волана на инкасовия автомобил.

Предстои утре да бъде разгледана мярката за неотклонение на Бойко Борецов пред състав на Бургаския окръжен съд. Намереният в нападателите пистолет е даден за експертиза.

Охранителите са разпитани и освободени, срещу тях не е повдигнато обвинение, уточняват от Апелативната прокуратура.

По повод на убийството на Христо Борецов ще бъде образувано отделно дело.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 8 години

Кълна се, че съм много добър момче, но също както и Бойко Борецов, имам малко пари за живеене. Така че искам утре да обере ви и вашия къща... Надявам се, нямате нищо против?

39

Албена

преди 8 години

Всички сме, особено тия младите, жертви на демокрацията. Човек не може да е отрасъл в общество, без морални ценности и да бъде нещо друго . 26 години ни облъчват със не стойностни филми -агресия, наркотици, насилия, разврат, фолкпевици.др. Това е видяло поколението, това се толерира и на това подражава. А и нали това е плана Ран Ът

38

Родител

преди 8 години

Не одобрявам глупавата, донякъде детинска постъпка, но си задавам въпроса- защо тези охранители не са стреляли в краката/ при бягащ !!!!!/, а в торса? Като се има предвид , че те всичките са бивши ченгета това е недопустимо. Всеизвестно е, че при стрелба, винаги трябва да има стремеж да се запази живота на провинилия се и да отговаря пред съответните органи.

fallback