Задържаните златни бижута. Снимка: Агенция "Митници"
fallback

Митничари откриха 12 пакета със 192 контрабандни златни накита в сутиените на три жени на митническия пункт Малко Търново.

Бижутата, с общо тегло 1549 грама, са открити при проверка на автобус с български пътници, влизащ в страната от Турция, съобщиха от митниците.

На границата шофьорът и всички пътници заявили, че пътуват като туристи и не внасят нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на автобуса, на багажа и на пътниците, митничарите открили при преглед контрабандните златни изделия в сутиените на три от пътуващите жени в автобуса, български гражданки.

От "тайника" на първата са иззети 4 пакета с 69 гривни, обеци, пръстени, колиета с общо тегло 624 грама. Други 5 пакета със 73 златни накита с тегло 528 грама са открити в сутиена на втора жена в автобуса, а още 3 пакета с общо 50 накита от злато с общо тегло 397 грама са били укрити в сутиена на трета пътничка.

Контрабандното злато е иззето и ще бъде предадено за експертиза. То подлежи на отнемане в полза на държавата. За нарушенията са съставени три акта по Закона за митниците и Валутния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Gold

преди 8 години

Българките нямат пари за 1.5 кг злато!!100% не са българки.

8

Скромен и невинен

преди 8 години

При мене пък точно обратното, колко пъти са ме карали да извадя всичко от панталоните, напълно убедени, че крия нещо. А после удивлени и леко смутени ми се извиняват.

7

Анонимен

преди 8 години

Голем "тайници", богати "тайници"! Ще пълнят шепите и самолета ще летиии!

fallback