Снимка: Нова телевизия

Според брата на задържания и обвинен в изнасилване кмет Иван Евстатиев, той носи морална отговорност, но не и вина за престъпление.

Динчо Евстатиев смята, че брат му е в много тежко състояние и незабавно трябва да бъде освободен с по-лека мярка, за да се лекува. Братът е юрист и също е бил кмет на Стрелча през 90-те години, съобщава Нова тв. 

"Казват, че моят брат не е болен и иска да заблуди правосъдието. Той не ме познава и не може да говори. А това не е Стрелча. Стрелча е много по-голяма и реално трябва да се изчакат нещата като доказателства", коментира Динчо Евстатиев.

Протестиращите от Стрелча обаче са на друго мнение. След отлагането на делото срещу Иван Евстатиев, жителите на град Стрелча отново излязоха на протест срещу бившия кмет на града. Причината за акцията им е, че местните се съмняват във влошеното здравословно състояние на Евстатиев и настояват за справедлив процес. 

Още по темата

Местните жители настояват новата пета медицинска експертиза, която съдът поиска, да бъде направена в Пловдив, а не в Пазарджик. Опасенията им са, че в Пазарджик бившият кмет ще използва политическите си връзки.

"Очакваме да спрат да работят парите за такива като Иван Евстатиев. Съдът да си погледне работата", заяви един от протестиращите Пламен Шопов пред bTV.

По думите на брат му Евстатиев бил убеден, че обвинението срещу него е нагласено.  Във всичко това виждал "ярък отттенък на политическа саморазправа".

Защитата на Иван Евстатиев в лицето на адвокат Ташенка Колчева също ще пледира "невинен" в хода на процеса.

Тя заяви, че ще сезира специализираната прокуратура. 

Междувременно психолог продължава да работи с пострадалото 16- годишно момиче. Семейството ѝ все още не може да преживее случилото се.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase