Снимка: 24 часа

Най-малката жертва на 65-годишния треньор Симеон Ценев, за когото заваляха оплаквания за блудство и изнасилване от ученички от Спортното училище в София, е само на 13 години.

От палавия треньор вече се оплакаха четири шампионки по самбо.

Момичетата разказали първо на родителите си как изпълнителният директор на клуб "ЦСКА джудо и самбо" Симеон Ценев ги е опипвал, събличал, мазал с олио, целувал.

Девойките се престрашили да разкажат как Ценев, известен повече като бай Симо, блудствал с тях в кабинета си до залата по джудо в комплекс "Червено знаме", докато им правел масажи и пускал порно.

Ценев отрича казаното от девойките да е истина.

Още по темата

Според техните твърдения те мълчали няколко месеца, защото се страхували, а и той ги заплашвал. Стигнало се дотам обаче, че на 15 декемри родител влетял на тренировка и искал да се саморазправя с треньора. Родителят едва тогава научил за гаврите с детето му, пише "24 часа".

Момичетата заедно с родителите си вече са подали жалби в полицията, съобщиха от МВР. На Ценев пък било забранено да стъпва в залата.

Някои от четирите момичета са си извадили и ограничителни заповеди.

13-годишната спортистка, която е най-малката жертва на Ценев, има над 115 медала и произхожда от спортно семейство. Баща й се занимавал с бойни спортове преди да стане полицай в СДВР. Девойката мълчала заради обещания на Ценев да я води на различни състезания и лагери.

На състезанията ходил и баща на друго момиче, който имал лиценз за съдия. "Не мога да повярвам, че е направил нещо на това дете, защото таткото беше често с него", коментира бившата треньорка Красимира Томова. Тя напуснала клуба именно заради скандала с момичета.

За нейна изненада те обаче не я последвали. Когато разбрала за блудствата треньорката подала молба за напускане и основала свой клуб.

"Много ми е странно, защото момичетата излизаха от стаята на Симо с по-голямо самочувствие", казва Томова. Не се сеща обаче колко точно са седели те в кабинета на директора. Самият той е бивш шампион от джудо.

Сред жертвите попада и петкратна шампионка по бойни изкуства. Наскоро тя взела и европейска титла по самбо. 17-годишното момиче разказало пред свои близки, че е било изнасилено по време на спортен лагер на базата в Белмекен. Това станало през юни 2015 г. Националката обаче се оплакала едва през декември.

Третата състезателка била с най-малко успехи, но също побеждавала в състезания. Тази година 16-годишното момиче дори станало шампионка.

Софийската районна прокуратура проверява случая. След 30 дни ще стане ясно има ли данни за образуване на дело. А Симеон Ценев остана категоричен: "Невинен съм!".

"Винаги съм имал бащински отношения към тях. Прегръщал съм ги, целувал съм ги. Но това, в което ме обвиняват... Съжалявам много, но как ще ме възбуди едно 13-годишно дете. Аз съм на такава възраст, на която съм загубил вече еректилни рефлекси", каза Ценев пред Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase