Снимка: 24 часа
fallback

Най-малката жертва на 65-годишния треньор Симеон Ценев, за когото заваляха оплаквания за блудство и изнасилване от ученички от Спортното училище в София, е само на 13 години.

От палавия треньор вече се оплакаха четири шампионки по самбо.

Момичетата разказали първо на родителите си как изпълнителният директор на клуб "ЦСКА джудо и самбо" Симеон Ценев ги е опипвал, събличал, мазал с олио, целувал.

Девойките се престрашили да разкажат как Ценев, известен повече като бай Симо, блудствал с тях в кабинета си до залата по джудо в комплекс "Червено знаме", докато им правел масажи и пускал порно.

Ценев отрича казаното от девойките да е истина.

Oще по темата

Според техните твърдения те мълчали няколко месеца, защото се страхували, а и той ги заплашвал. Стигнало се дотам обаче, че на 15 декемри родител влетял на тренировка и искал да се саморазправя с треньора. Родителят едва тогава научил за гаврите с детето му, пише "24 часа".

Момичетата заедно с родителите си вече са подали жалби в полицията, съобщиха от МВР. На Ценев пък било забранено да стъпва в залата.

Някои от четирите момичета са си извадили и ограничителни заповеди.

13-годишната спортистка, която е най-малката жертва на Ценев, има над 115 медала и произхожда от спортно семейство. Баща й се занимавал с бойни спортове преди да стане полицай в СДВР. Девойката мълчала заради обещания на Ценев да я води на различни състезания и лагери.

На състезанията ходил и баща на друго момиче, който имал лиценз за съдия. "Не мога да повярвам, че е направил нещо на това дете, защото таткото беше често с него", коментира бившата треньорка Красимира Томова. Тя напуснала клуба именно заради скандала с момичета.

За нейна изненада те обаче не я последвали. Когато разбрала за блудствата треньорката подала молба за напускане и основала свой клуб.

"Много ми е странно, защото момичетата излизаха от стаята на Симо с по-голямо самочувствие", казва Томова. Не се сеща обаче колко точно са седели те в кабинета на директора. Самият той е бивш шампион от джудо.

Сред жертвите попада и петкратна шампионка по бойни изкуства. Наскоро тя взела и европейска титла по самбо. 17-годишното момиче разказало пред свои близки, че е било изнасилено по време на спортен лагер на базата в Белмекен. Това станало през юни 2015 г. Националката обаче се оплакала едва през декември.

Третата състезателка била с най-малко успехи, но също побеждавала в състезания. Тази година 16-годишното момиче дори станало шампионка.

Софийската районна прокуратура проверява случая. След 30 дни ще стане ясно има ли данни за образуване на дело. А Симеон Ценев остана категоричен: "Невинен съм!".

"Винаги съм имал бащински отношения към тях. Прегръщал съм ги, целувал съм ги. Но това, в което ме обвиняват... Съжалявам много, но как ще ме възбуди едно 13-годишно дете. Аз съм на такава възраст, на която съм загубил вече еректилни рефлекси", каза Ценев пред Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

анонимен

преди 8 години

и този като кмета на стралджа иван евстатиев все отбор юнация по една лопата да ринат снега по улиците много добре се справят на65 год да не се правят на чалдисани

64

kiril

преди 8 години

Докато не видя правосъдие не вярвам на медии.

63

kostaki

преди 8 години

za poreden pat kazvam ce na toia covek nakazanieto triabva da bade zaklucen v edna staia 4 negri ot somalia i daim sa vijdat samo zabite v ratzete da si darjat pitonite i da pitat mai simo da vidim niamli da si priznae ako nesi priznae ste yade pitonitd nadarenite negri.Tova vaji i za naste ministri taka treabva da badat razspita i

fallback