Снимка: Булфото, ахрив

Две българки, работещи в екип, направиха опит да оберат 71-годишен мъж в търговски център в британския град Блекбърн, съобщава This is Lancashir, цитиран от "Фокус".

Бързата реакция на възрастния мъж, който е бил на пазар с 68-годишната си съпруга, е осуетила опита на двете жени да откраднат портфейла му, в който е имало 1,3 хил. лири в брой.

Йордана Николова, 21 г., и Мариана Рашкова, 35 г., са се признали за виновни. Защитникът им обаче твърди, че двете жени не са се насочили умишлено към възрастния мъж.

Преди време родни криминалисти коментираха, че български джебчийки са започнали да действат и зад граница - предимно Гърция и Англия.

Преди известно време в полския град Краков също пропищяха от родни джебчийки. Местната полиция арестува 4-членна престъпна група в спецакция, която била провокирана от японска туристка.

Тя се оплакала, че откраднали дамската й чанта с документи, пари и фотоопарат. Полицаите тръгнали по следите на крадците и за няколко дни разкрили четири крадли от български произход, на възраст от 20 до 30 години.

Те били наели стая в местен хостел и "работели" по заведения в историческия център на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase