Снимка: Булфото

Евелин Банев-Брендо вече няма забрана да напуска страната. Апелативните съдии му позволиха да лети до Германия в края на февруари, за да лекува прешлените си в тамошна клиника.

След това в началото на март Банев ще пътува до Милано, за да организира защитата си по делата за наркотрафик, които се водят срещу него на Апенините, пише Нова тв. 

Брендо е подсъдим за пране на пари, заедно с жена си и нейната сестра. Делото се гледа за втори път. Първия път го оправдаха, но Върховният съд върна делото заради процесуални нередности. 

През февруари 2013 г. Брендо бе осъден от първа инстанция на 7 г. и половина затвор по обвинение, че е изпрал 21,8 млн. лв. от наркотрафик.

Присъди от по 3 г. условно получиха бившата му съпруга Моника Добринова, балдъзата му Десислава Дишлиева и брат му Симо Карайчев. През юли м.г. апелативните съдии оправдаха и четиримата напълно.

Върховният съд обаче установил, че магистратите не са се произнесли въобще по висящо обвинение за пране на пари срещу Брендо и Дишлиева, затова връщат делото за ново разглеждане.

Брендо бе осъден на 20 г. затвор за накротрафик в Италия. Тамошният върховен съд обаче отмени присъдата и върна делото за доразследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase