Снимка: YouTube

Спецоперация се провежда на територията на врачанското село Галиче под надзора на Окръжна прокуратура - Враца, съобщиха от прокуратурата.

Операцията е разпоредена от главния секретар на МВР Георги Костов и е насочена към подобряване на средата за сигурност в района.

Според съобщението основните ѝ направления са противодействие на престъпността, на разпространението на контрабандни акцизни стоки, осигуряване на добър обществен ред в училищата и прилежащите територии.

Още по темата

След като хората в село Галиче излязоха на протест срещу кмета Ценко Чоков и поискаха защита от премиера Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Окръжна прокуратура-Враца да направи проверка на законността на работата на скандалния кмет.

Проверката ще обхване периода от началото на предходния мандат на Чоков до настоящия момент.

Ще се проверяват законосъобразност на действията на кмета по удостоверяване подписи на частни документи и пълномощни, верността на преписи и извлечения от документи и книжа, начинът на стопанисване на определени от общинския съвет обекти на общинската собственост.

Разпоредено е, в случаи на установени данни за извършено престъпление от общ характер, незабавно да се преценят условията за образуване на досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase