Снимка: Булфото
fallback

Митническа група откри пет бидона с нелегална ракия в айтоското село Съдиево, съобщиха от бургаската митница.

Установено е, че общото количество алкохол е 600 литра. То е собственост на физическо лице и е било складирано в постройка в стопански двор.

Ракията имала мирис и характеристиките на етилов алкохол. На място са взети проби. Те са отчели високо съдържание на алкохол - между 53 и 60,4 градуса.

Работата по случая ще установи дали нелегалният алкохол е бил предназначен за заведения по Южното Черноморие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Хората от селата от поне стотина години са варили ракия всяка година и са пили от нея целогодишно.Още докато тече ракията от казана казанджията я опитва поне 10 пъти.Той от всеки казан опитва поне 150-200 милилитра.Да сте чули някъде казанджия да се е отровил?Ами няма и да чуете защото това дето са пили в Якоруда от домашен казан не е излязло.А медийната кампания срещу домашният алкохол дето тече в момента си е платена от едрите производители на паток-"ракия" дето е 40 процентна.Чист блювоч!

9

касандра

преди 8 години

Чичо от село няма от къде да вземе такова голямо количество метилов спирт за да прави ракия.Всичко е с цел да се омаскароса домашната ракия и се затворят казаните. Картелите са способни на всичко.Ще направят така че всеки на село да си направи казанче и да си вари ракия. Не помня до сега някой да е умрял от домашна ракия.

8

Петър

преди 8 години

Време е хората от малките села и населени места които се издържат с производство на спиртни напитки да започнат да възприемат полицията като противник и да предприемат мерки за заблуждаването, отклоняването и осуетяването на техните разследвания за нелегален алкохол. Да изкопаят подземни хранилища за алкохол извън населените места, както и системи за ранно предупреждение и средства за наблюдение. Нека местния вариант на Апалачиан Аутлоус да започне!

fallback