Снимка: архив Bulphoto
fallback

Причината за преквалификацията на наркодилърите в автоджамбазие, че в последно време печалбите от авточасти станала по-добра спрямо редовното им "занимание", пише "Монитор".

Криминалистите вече имали случаи, при които разработка за разпространение на наркотици се оказва съвсем различно.

Разследващите влизали в жилището на заподозрения и вместо дрога намирали части от крадени коли. Последният им такъв случай бил от столичния квартал "Люлин". Униформените отишли на проверка, а се натъкнали на купища чаркове.

"Наркомафията и автомафията винаги са били свързани. Сега обаче се наблюдава едно ново явление. Ако до преди това просто групите работеха заедно, подаваха си информация или намираха клиенти то сега кражбите леко по леко изместват разпространението на дрога и превръщат този бизнес в основен", разказват разследващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

Какво става с тази държава?Народа гладува за да пълни гушите на милиционерите а те въртят бизнес с мутрите и трупат пари и 20 год. стаж за пенсия. Защо се плащат тези милиарди на МВР,съдии и т.н, като не вършат НИКАКВА работра?И през турско хората са живяли в по-голяма сигурност!

11

Анонимен

преди 8 години

Иъречението "Криминалистите вече имали случаи, при които разработка за разпространение на наркотици се оказва съвсем различно" е пълно словесно умопомрачение...А, и Борянче - пише се "допреди", а не "до преди".

10

Забележка

преди 8 години

Извинете уважаеми журналисти от Днес.бг, но от кога краденето на коли е работна квалификация и от кога продаването на частите е бизнес? "Дилъри се преквалифицират" ...... Може ли да ми дадете кодовете по Кодекса на труда за тези две работни квалификации? ... или професии или както искате си ги наричайте!

fallback