Архив: Булфото

Специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция се проведе в столицата, съобщиха от МВР. Близо 600 човека са проверени.

Акцията е планирана и утвърдена от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

По време на първия етап са проверявани хотели, хостели и други места за настаняване. При втория етап са проверени заведения и търговски обекти в съответните райони. Посетени са общо 267 обекта за установяване на незаконно пребиваващи чужденци.

В хода на извършените проверки са съставени 13 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за движение по пътищата.

Десет български граждани са отведени за установяване на самоличност. Трима чужденци без документи за самоличност също са отведени в полицията. Проверени са и 18 моторни превозни средства.

При проверките на заведения и търговски обекти служителите на НАП са съставили два акта за констатирани нарушения, три акта са съставени от Инспекцията по труда. Бистро е затворено от служителите на Българската агенция по безопасност на храните заради лоши санитарни условия. За всички обекти са съставени констативни протоколи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase