Снимка: архив, Булфото

5-годишната Петя Сапунджиева и майка ѝ Йорданка са били по пижами, когато Благой ги убил. Самият той не се съблякъл. Това доказва, че предварително е замислил да застреля семейството си, разкриха пред "24 часа" разследващите.

И трите жертви са загинали с куршум в слепоочието. Стрелецът е използвал 9-милиметров армейски пистолет "Валтер P38". Същото оръжие са носели служителите на тайната полиция в нацистка Германия - Гестапо, и висшите офицери от Вермахта.

Още по темата

Криминалистите все още не са открили как 35-годишният шофьор на камион, зареждащ бензиностанции с гориво, се е снабдил с пистолета. Предполага се, че го е купил от колекционер или от интернет сайт.

Основната версия е, че Благой е погубил дъщеричката си и съпругата заради предстоящ развод. Не е могъл да понесе мисълта, че семейството им ще се разпадне.

Все още не се знае дали е бил под влияние на алкохол или наркотици на 3 срещу 4 януари, когато се е разиграла трагедията в квартирата на Сапунджиеви на ул. "Асен Христофоров" в Пловдив.

Най-вероятно съпрузите са водели за пореден път разговор за брака си.

"Той много я обичаше, но Йорданка не му отвръщаше със същите чувства", коментира Иван Сапунджиев, брат на убиеца.

Мъжът е съсипан след ужасяващото двойно убийство и самоубийство. Той разказа, че Дани и Благой се запознали през 2008-а. Шофьорът бил луд по жена си. Накупил ѝ тоалети, тъй като нямала много дрехи, когато се оженили.

"Угаждаше ѝ за всичко. Пускаше я навсякъде - по банкети и срещи с приятели", твърди Иван. По думите му Петя била отгледана от баба си.

Иван Сапунджиев е категоричен, че не са имали финансови проблеми. Получавали добри заплати, нямали банкови заеми.

"Знам кой е виновникът, за да се стигне до трагедията, но няма да разкрия истината сега", добави Иван Сапунджиев. Той не е забелязал някакви тревожни промени в държанието на брат си. Няма представа как се е снабдил със стария армейски пистолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase