Снимка: Булфото
fallback

Открадната сума при грабежа на филиал на "Уникредит Булбанк" в столичния квартал "Люлин" е общо около 170 000 лева, съобщиха от банката.

Досега нямаше официална информация за задигнатата сума, като се говореше, че тя е около 100 000 лв.

"Тъй като за нас сигурността на клиентите и колегите е основен приоритет, е важно, че няма пострадали. Филиалът на банката работи нормално днес", добавят още от банката пред "Труд".

Oще по темата

Предполага се, че мъжете, участвали в грабежа на банковия клон са петима. Двама от тях са били въоръжени с огнестрелно оръжие, най вероятно пистолети, а един е носил нервнопаралитичен спрей. Д

вама са нахлули в офиса на банката, други двама са ги чакали отвън, а петият участник е шофирал автомобила, с който групата е избягала от местопрестъплението.

Клонът на банката е нов и се намира в блок 752, веднага след тунела за жк "Люлин". Работи до 18:00. Нападението е станало при затваряне. Не е ясно колко души са били в офиса по време на грабежа.

На въпрос дали парите са застраховани, за Bulgaria ON AIR шефът на "Булбанк" Левон Хампарцумян каза, че клиентите няма от какво да се притесняват.

Уникредит е най-голямата българска банка с активи над 13,9 млрд. лв. към септември 2014, съобщава компанията на сайта си. Тя обслужва над 1 млн. клиенти - граждани и компании, местни и чуждестранни.

Огледите продължават. МВР съобщи, че престъпниците се издирват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Шаран_БГ

преди 8 години

Чудесно нещо е демокрацията / тип САЩ /. Всеки краде - както умее. И колкото свари! Не може държавници да крадат, а простолюдието да гледа безучастно. С административната престъпност процентно расте и всяка престъпност!.Ако тези, които трябва да пазят държавата, пазят само държавниците - защо тези, които бандитстват трябва да обират само дърти бабички. И 170 хилядарки пари ли са? Какви суми бяха в КТБ ? Защо се увеличават цени и такси? Бюджета му е майката !!!!

32

Анонимен

преди 8 години

Дано никога не ги хванете

31

Анонимен

преди 8 години

Дано никога не ги хванете

fallback