Снимка: Кадър Youtube
fallback

Видеоклип, който се разпространява в социалните мрежи и платформи за видеосподеляне скандализира мнозина.

На него се вижда как гражданин, видимо от ромски произход и носещ по себе си солидно количество златни бижута, позира в геройска поза до бял Мерцедес, в багажника на който сякаш има миниарсенал, съобщи bTV.

От автомобила се носи и характерна музика.

Мъжът отваря багажника и показва оръжията вътре, сред които има както хладни, така и няколко огнестрелни, вкл. автоматични.

След това избра едно от оръжията - именно автоматичното, и стреля във въздуха с него. В следващ момент стреля и с пистолет. Предполага се, че оръжията са газови, а не бойни.

Ситуацията обаче се развива посред бял ден и се вижда как в непосредствена близост минават жена и дете. В клипа се чува реч на турски език. Видеото не е заснето тайно, а напротив - показно, вижда се че и основният герой в него  "режисира" действията на "оператора".

Полицията обаче бързо разкри стрелеца. Това е 38-годишният ром Ахмед Баши от пазарджишкия квартал "Изток“, съобщиха от областната полицейска дирекция в Пазарджик.

Кадрите в клипа, на които се вижда как той вади оръжията от багажника и стреля във въздуха са били заснети няколко часа преди настъпването на новата 2016 г. пред дома му.

Баши е бил разпознат от полицейски служители от участъка в кв. “Изток“, които са реагирали незабавно.

Стрелецът е бил открит в дома му и е оказал съдействие на полицията. Той доброволно е предал двата газови пистолета, с които е стрелял.

Проверка е установила, че те са били закупени законно и регистрирани от Ахмед Баши преди няколко дни.

Въпреки това оръжията са иззети от полицията и по случая е заведена преписка. Мъжът не е задържан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

123

преди 8 години

Данс да не сп ят ами да се вземат в ръце и постоянен натиск и проверки, ако трябва централата им да е в ромския квартал на тоя пазарджик. Стига семо зап лати заплати и пак заплати.

115

овеч

преди 8 години

Абе тоя ми прилича на нашия депутат Бат Сали.

114

Анонимен

преди 8 години

Хорахане Рома и Дасикане Рома са велики българи с българско гражданство и български докумети за самоличност

fallback