Снимка: Булфото, архив

Още един мъж почина след консумация на отровната ракия в Якоруда, съобщи "Фокус", като се позовава на информация от болницата в Благоевград.

Това е 40-годишният Рефат Тупев от Якоруда. Той бе приет в критично състояние, изпаднал в кома. С него официално жертви на ракията убиец стават пет.

Още по темата

Друг мъж пък е приет в болницата в Благоевград, след като се почувствал зле към обяд. Той е бил част от компанията, от която вече починаха четирима души от Якоруда, а други деветима са в МБАЛ-Благоевград.

При този пациент случаят е по-различен. Освен консумираната на 27 декември ракия на Тайфи, той продължил да употребява алкохол и през вчерашния ден. При него може да се говори за алкохолизъм", каза д-р Михайлов.

Търговец на ракията мента е дърводелският бос Тайфи Мекльов в Якоруда.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура - Благоевград и взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемия Мекльов, привлечен за продажба на опасен за здравето алкохол, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Тайфи Мекльов е обвинен в тежко умишлено престъпление против народното здраве. Той е обвинен в това, че на 25 и 26 декември 2015 г. в Якоруда, при условията на продължавано престъпление, е продавал питие, предназначено за общо ползване - алкохолна напитка общо 6 литра, в което са попаднали опасни за здравето вещества - метилов алкохол, като от деянието му е последвала смъртта на пет души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase