Снимка: Община Бургас

Пешеходка пострада при катастрофа на оживен булевард в Бургас. 68-годишната бургазлийка е в болницата с травми и фрактура на левия крак.

Още по темата

Инцидентът стана на нова пешеходна пътека, с която от Общината се похвалиха в началото на седмицата, че е първата в страната с триизмерен ефект, подсказващ на шофьорите да намалят скоростта отдалеч.

Според общинските власти уникалната пешеходна пътека е по-сигурна, защото създава у шофьора, който я приближава, визуална представа за неравност на пътя.

Зебрата свързва два жилищни комплекса, в близост има и основно училище.

Пътеката не отговаря на наредбата за сигнализация на пътищата, твърди Михаил Попов, секретар на фондация "Безопасни улици от Валя".

Тя не отговаря нито на условията, които са поставени за цветове, нито за размери и отстояния между отделните линии, отсече той пред БНР.

Това може да бъде използвано от адвокати на виновен за катастрофа, като се обори твърдението, че инцидентът е станал на пешеходна пътека, категоричен е Попов.

Пешеходците и шофьорите одобряват мястото, но не виждат специалния ефект. От общинската администрацията уточниха, че пешеходната пътека все още не е завършена и е изпълнена само в едното платно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase