Снимка: Булфото, архив
fallback

Общо 33-ма са задържаните митничари при акцията тази сутрин на ДАНС, ГД "БОП" и Специализираната прокуратура, която се проведе в района на ГКПП "Капитан Андреево". Това съобщиха на пропускателния пункт пред журналисти Даниела Попова - административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура и Андрей Андреев - ръководител на Специализираната прокуратура.

Oще по темата
Задържаните са вземали подкупи, за да не извършват щателна митническа проверка на преминаващи през пункта леки, товарни автомобили и автобуси.

Разпитани са много свидетели, които са потвърдили за незаконната дейност на митническите служители. Предстои анализ на доказателствата, за да се изясни приносът на всеки от задържаните към съответните престъпления. След това те ще бъдат привлечени като обвиняеми, посочи Попова.

Митническите служители са от различни смени. Най-високата длъжност сред тях е началник на смяна, уточни Андреев. Той отбеляза, че около 95 на сто от задържаните са с дългогодишен опит.

При обиските на митничарите, както и при претърсвания в жилищата им, в служебните помещения, в личните и служебните автомобили, са открити пари в лева и валута, като общата стойност е около сто хиляди лева.

Дейността на групата е била наблюдавана в продължение на шест месеца. Днешната акция е започнала около 8.00 ч. и е приключила около 15.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 8 години

НА ВСЕКИ 6 МЕСЕЦА ТРЯБВА МИНИСТРИ МИТНИЧАРИ СЪДИИ И ПОЛИЦАЙ ДА МИНАВАТ ПРЕЗ ДЕТЕКТОРА НА ЛЪЖАТА И АКО ПРИМЕРНО ПЪРВИЯ ПЪТ НЕ ГО ВЗЕМАТ ВТОРИЯ ПЪТ ВЪН ОТ СИСТЕМАТА.ИНАЧЕ НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА СЕ ОПРАВИМ.ГАРАНЦИЯ 99% КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ И ЛЪЖАТ ДРУГ ВАРИЯНТ НЯМА.

39

Анонимен

преди 8 години

ОТ ЦЯЛАТА РАБОТА ПАК СЪДА ЩЕ СЕ НАГУШИ 33ма ПО НЯКОЛКО ХИЛКИ ЗА ДА НЕ *** ВКАРАТ В ЗАТВОРА..ЧЕ СА СЪС ЧИСТО СЪДЕБНО МИНАЛО НИЩО ЧЕ СА ПО НА 10Г СЛУЖБА.ТЕ ТОЧНО ОТ 6 МЕСЕЦА СА СТАНАЛИ КОРУМПИРАНИ.ПЪК НЕДАЙ СИ БОЖЕ ДАЖЕ ПОВЕЧЕТО ЩЕ ГИ ВЪРНАТ НА РАБОТА ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА ДОСТАТАЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА.ТОЯ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ.НЯМА ЕДИН ОСЪДЕН И ВКАРАН В ЗАТВОРА ДЕПОТАТ,МИНИСТЪР МИТНИЧАР СЪДИЯ ПРОКУОРОТ ИЛИ ГОЛЯМ БОС.НЯМА И ДА ИМА ОЩЕ 26 ГОДИНИ

38

Doktora

преди 8 години

До 123Смешни са им заплатите, около 1000 лв като почват, едно приятелче хвана 1 турчин с 450 хиляди евро, оня му предлагал 100 хилки и той не е приел - след това парите се конфискуват в полза на държавата , а *** на свобода без какви да е обвинения ;)

fallback