Снимка: архив Булфото

Мъжете, които са подали сигнал в полицията за стрелбата на бул. "Черни връх" в понеделник вечерта, са се представили за охранители на Алексей Петров, съобщи "Дарик", цитирайки служител на търговски обект в района, който пръв се е опитал да окаже помощ на простреляните мъже.

Престрелката в центъралната част на столицата стана вчера малко преди 18 часа. По първоначална информация на БНТ стрелбата е станала в офиса на Алексей Петров. По-късно бе съобщено, че един от простреляните е гард на бившата барета.

Последната, непотвърдена официално версия е, че простреляните мъже са се спречкали с охраната на Алекесй Петров, чийто офис е в района. Гардовете са ги подгонили и са ги ранили в краката.

Още по темата

Ранените са в болница без опасност за живота. Те са на 30 г. и на 21 г., имат криминални регистрации за множество престъпления, основните от които са автокражби.

МВР засега избягва конкретика. Официалната информация от полицията е, че инцидентът е възникнал заради "пререкание между група млади мъже", а стрелецът, който беше задържан още снощи, е охранител на офис в района.

Секунди след стрелбата един от служителите на близките търговски обекти Калоян Каравачев излиза на улицата, за да разбере какво се случва. Той разказва пред "Дарик", че заварил ранените мъже в локва кръв, заобиколени от група охранители: "При тръгване от работа се чуха гърмежи. Предположих, че са пиратки и си играят деца. Слизайки надолу видях, че при единия ранен седят двама души и при другия също. Двама души бяха ранени при разстояние 20 метра един от друг. Питах ги дали имат нужда от помощ и те ми казаха да се отстраня от мястото, но казаха, че има нужда от вода. Видях, че има кръв около едното момче. Отидох до магазина, за да взема кърпи и вода, за да му дам и през това време охранителите се обадиха на полицията, представиха се, че са от охраната на Алексей Петров и, че е опит за нападение срещу охраната на Алексей Петров", разказа Каравачев.

Двамата ранени мъже изглеждали уплашени, а охранителите не им давали да се обадят по телефона.

Очевидецът разказва и други подробности – простреляните били с нормално телосложение, даже по-скоро слаби.

“Единият беше с блуза, другият с яке. Според мен бяха нормални хора, даже единият беше с торбичка. На другия занесох кърпи и вода. Охраната и единият пострадал си говореха. Единият го пита: "С кого се разправяш?" Другият каза: "Не се разправям с никой".

Още снощи охранителят, който е открил стрелба по двамата мъже, беше задържан за 24 часа от полицията. Предстои прокуратурата да прецени дали да поиска постоянното му задържане.

По неофициална информация при огледът на местропроизшествието след снощи са били намерени девет гилзи. Работата на полицията в района на инцидента блокира движението в тази част на "Черни връх" за повече от три часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase