Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд ще гледа делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летище Варна. Той е обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

Още по темата

Конфликтът на летището възникна след скандал на борда на самолет между депутати от "Атака" и френски дипломат. Намесиха се и пътници, а на летището беше извикана полиция. По време на скандала  пострада леко полицай.

Според прокуратурата скандалът е провокиран от Сидеров и спътниците му. Лидерът на "Атака" пък твърди, че е станал жертва на скалъпено обвинение.

На 12 ноември главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че ще поиска от съда постоянно задържане на лидера на "Атака" Волен Сидеров в ареста. Депутатът ще бъде призован в понеделник , за да му бъде повдигнато обвинение за скандала в НАТФИЗ. Националистът нахлу в учебното заведение в нощта на първия тур на изборите.

След повдигане на обвинението, Сидеров ще бъде задържан за 72 часа, след което решението дали да бъде освободен ще бъде на съда.

Националистът бе привлечен като обвиняем преди дни и за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай по другото разследване срещу него – за разправията пред клекшопа за цигари на ул. "Раковски".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase