Снимка: Булфото

До края на деня вероятно ще бъде повдигнато обвинение на 28-годишния Димитър, който уби 15-годишната ученичка Симона и рани още двама души в Сливен.

Още по темата
Това ще стане факт, след като тази сутрин мине визитацията, с която лекарите да потвърдят, че той е в стабилно състояние и може да бъде задържан, съобщи пред bTV наблюдаващият прокурор Руси Русев.

По думите му основната версия за кървавата драма е ревност. "Прокуратурата работа с факти и доказателства”, обяви той и отказа да коментира останалите версии, включително и лансираната теза за сводничество. Русев обаче подчерта, че извършителят е неосъждан до момента, като газовото оръжие с което е опитал да се самоубие е законно.

След тежка нощ и тримата настанени в сливенската болница са в стабилно състояние. Димитър е дошъл в съзнание още снощи и вече е контактен, като вероятно днес или утре ще бъде предаден на органите на реда, които в момента го пазят пред болничната му стая.

Убиецът е живял с родителите си, като семейството е било много бедно. Оказа се обаче, че Димитър е имал прояви на агресия и друг път, като това лято дори е заплашвал 17-годишно момиче, като посред бял ден е опрял пистолет в гърдите й. Като по чудо обаче тогава до фатален инцидент не се е стигнало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase