Снимка: Reuters, архив

Афганистанци се опитали да подкупят полицаи с две банкноти от по 50 евро, съобщиха от ОД на МВР в Бургас за БТА.

Служителите са от полицейското управление в Приморско. Те посетили частен дом в село Ново Паничарево, където се укривали четирима мъже, нелегално преминали границата.

Забелязвайки полицаите, единият от мъжете извадил банкнотите и ги предложил, за да не ги задържат. Заедно с останалите трима чужденци той е отведен в полицейското управление в Приморско. Работата по случая продължава.

От полицията съобщават за още един случай с чужденци, преминали незаконно границата. Служители от сектор "Криминална полиция" забелязали в къща, разположена във вилна зона край Бургас, трима криминално проявени на 21,27 и 34 години да контактуват с голяма група мъже.

При опит да бъдат задържани, тримата се опитали да избягат с "Фолксваген Голф".

Срещу криминално проявените са повдигнати обвинения за каналджийство, тъй като в къщата са открити 36 мъже, определили се като афганистанци. Чужденците са отведени в сектор "Миграция" в Бургас.

В Окръжния съд в Бургас в 14.00 ч. днес ще бъде гледана мярката за неотклонение "задържане под стража" срещу трима обвинени в каналджийство - Мирослав Маринов, Асен Асенов и Йонко Асенов. Срещу тях е повдигнато обвинение за трафик на хора - общо 25 души.

Чужденците са заловени в землището на град Китен на 16 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase