Снимка: архив Булфото
fallback

Разлив на гориво е причинил тежката катастрофа в тунела "Витиня" на автомагистрала "Хемус". Около 4 км опашка от ТИР-ове се вие пред моста на Витиня, където близо 50 коли се удариха верижно.

Пожарни и линейки продължават да пристигат на мястото, съобщава "24 часа". На място е и главният секретар на МВР Георги Костов.

Oще по темата

Един от шофьорите, Йовко Цветков, чиято кола е пострадала в катастрофата, разказва, че е видял разлято гориво на пътя. 30-годишна жена, чиито автомобил е със счупено задно стъкло, разказва, че е видяла как колите пред нея не са могли да спрат заради разлятото гориво и са се удряли една в друга.

В тунела Витиня мирише на разлят дизел, според шофьори, попаднали в пътния ад. По думите им магистралата пред тунела е била превърната в пързалка. Водач разказва, че около 200 метра се е опитвал да спре, но неуспешно.

Екипи на полицията, на Спешна помощ и на пожарната оказват съдействие на място, а автомобилите се отклоняват към стария път София – Ботевград. Коли на Пътна помощ са извикани, за да извозват пострадалите коли.

По данни на МВР в пътния ад са загинали трима души - млада жена и двама мъже. Други четирима са тежко ранени, като сред тях има и дете. Те са приети "Пирогов". От клиниката съобщиха, че няма опасност за живота им. В момента пострадалите преминават през подробни прегледи и изследвания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 8 години

3 14 ОтговориАнонименДистанцията, дистанцията... Навън вали дъдж, пътят е ужасно хлъзгав в тунела където не вали а от разлято дизелово гориво .Опитай се д спреш някой обилно намазан с олио пехливанин .Аман от СПЕЦИАЛИСТИ

38

Асен

преди 8 години

До АнонименАз бях в подобна ситуация, денят бе събота, а не в четвъртък. Трафика в коя и да е събота е много по-голям от този вчера. Като отчитам, че най-високата точка е на 50 м преди входа на тунела от страна София излиза, че още преди входа от цистерна започва да тече гориво. Тунела е със завои и яко е бил напоен с гориво. Както и да го погледнеш по-скоро това е терористичен акт, отколкото случайно съвпадение. Току-така не тече гориво от цистерни преди и в тунелите по магистралите...

37

Анонимен

преди 8 години

Може и да са прави от МВР и КАТ, че неспазване на дистанцията и висока скорост са причинили катастрофата, но защо пренебрегват показанията на толкова много шофьори, участници в произшествието, и видимите следи от нафта по пътя? Възможно е тя да е от първите ударени превозни средства, но трябва ли веднага да изключват предварителен разлив по настилката? Преди разследването? Изобщо работят ли по тази версия или им е по-лесно да обвинят шофьорите? Обикновено причината не е само една!

fallback