Снимка: Булфото
fallback

Група роми, начело с кандидат за общински съветник, нападнаха екип на Нова телевизия в ромската махала в Самоков.

Репортерката Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов е трябвало да вземат интервю от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев – Пиже. Преди екипът обаче да има възможност да снима и да обясни за какво е там, Василев, синът му и още десетки роми нападат екипа, съобщава Нова телевизия.

В резултат на атаката шофьорът е със спукана скула и охлузвания, а операторът е получил няколко удара в лицете. Камерата и колата на телевизията също са били счупени.

Полицията започна разследване по случая, като е образувано досъдебно производство.

Малко след инцидента главният прокурор Сотир Цацаров поиска Централата избирателна комисия да отнеме имунитета на кандидата за общински съветник в Самоков Трайчо Василев-Пиже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 8 години

Сещам се за един случай от Пловдив. Някакви ц@#*$% всеки ден се мотаели край малко магазинче и досаждали на собствениците. След като били предупредени да се пръждосват или ще бъде извикана полиция, единия от тях нагло рекъл, че той бил шефа на полицията. Смятайте колко безнаказани се чувстват и колко сигурни са, че няма да бъдат закачани от "властите", каквито и безобразия да вършат.

26

Хъ-ъ, чи кво

преди 8 години

А, то-о те тее кво праат на терторията на тази малка и сплотена общност? То тей ку секи си оди натъй-наинак как ща а? Дъл ша мой тъй? Българти да си знаат гьола и тама да си квакат. Закони-макони са за тях и толерантно, така, да приемат всичко. А-а-а. А който е нетолерантен и не спазва закон и морал-е и към него да сме толерантни. Той, човекът, си е такъв. Подозирам, че политиката "разделяй и владей" продължава.

25

Хахаха

преди 8 години

Вече и за цвета на кожата е забранено да се пише. Даже редактирате още преди да се пусне коментара. И други го забелязаха. Политическата коректност вилнее.

fallback