Снимка: архив: Булфото
fallback

Измамници обикалят домовете в Пернишко и пломбират водомери, съобщи управителят на ВиК- Перник Иван Витанов. Мнимите водопроводчици се представяли за служители на местната водоснабдителна фирма, като издавали и фалшиви бележки.

От ВиК предупреждават гражданите при всяко посещение на служител за извършване на услуги, свързани с водомери, да изискват от лицето да се легитимира със служебен документ.

При плащане на услугата задължително се издава фактура и касов бон, обясни Витанов. Ценоразписът за поставянето на пломби на водомерите, както и за всички други услуги е качен на сайта на ВиК.

Измамите започнаха през септември. След подаден сигнал в полицията от ръководството на ВиК и след жалби на потърпевши граждани, в Радомир бе задържан 34-годишният криминално проявен перничанин, срещу когото беше повдигнато и обвинение. Въпреки това измамите продължават, предупреждават от ВиК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Жо

преди 8 години

ВОДОМЕРИТЕ, които са монтирани на сградните водопроводни отклонения (СВО) или по-ясно водомерите, захранени директно от уличния водопровод се доставят, монтират и пломбират БЕЗПЛАТНО от ВиК дружеството. Тези водомери се наричат Главни.Водомерите по апартаментите са собственост на живеещите в тях и се монтират и пломбират за тяхна сметка. Тези водомери се наричат контролни или индивидуални.

fallback