Снимка: архив, Булфото

Нежна банда, съставена от 6-7 жени, вилнее в столичния квартал "Люлин", в който живее близо една четвърт от населението на София.

Момичетата, повечето от които са на възраст около 30-те години, отскоро се подвизават в кримисредите и вече се налагат с все по-голяма сила, съобщават разследващи пред "Монитор", които вече ги разработват.

Те влезли в следите им, след като преди месец млад мъж подал сигнал, че е взел пари от жена на име Галя, която започнала да го заплашва всеки ден по телефона.

Сумата не била голяма – 3 хиляди лева, срещу които той оставил автомобила си като залог. Уговорили се всеки месец до пълното си издължаване той да брои по 300 лева лихва. За по-голяма сигурност сделката била прекарана през заложна къща в "Люлин", а автомобилът се озовал в близка автоборса.

В документите обаче се споменавало далеч по-малка лихва. Мъжът чинно плащал всеки месец, но се забавил с две вноски, след като започнали и заплахите, а впоследствие загубил и возилото си.

По време на разработката полицаите установили, че за въпросната Галя работят още няколко момичета, които освен с даване на пари срещу лихва, проявявали сериозен интерес и към търговията с наркотици. Тарторката освен това се хвалела, че има дебел полицейски гръб, който я пази

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase