Снимка: Булфото, ахрив
fallback

През изминалото денонощие в страната са станали 27 тежки пътни произшествия с шестима загинали и 31 ранени, от които двама са с опасност за живота.

Това съобщават за БТА от Съюза на българските автомобилисти, позовавайки се на данни на "Пътна полиция".

В района на София са станали 107 леки и четири тежки катастрофи, при които има петима ранени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Реалист

преди 8 години

Има няколко основни причини за нарушенията на Закона за движение по пътищата, но те не влизат в статистиките на КАТ.Първата е, че КАТ не санкционира нарушителите - когато на всеки 100-200 хиляди нарушения КАТ санкционира за едно, това значи, че реално КАТ не работи.Втората е лошата инфраструктура, т.е. лошите пътищаТретата причина са пътните знаци, маркировка и действия на КАТ, които не отговарят на пътните условия. Останалите "причини" на над 99% са следствие на тези три причини.

13

До 8

преди 8 години

Какви инструктори, какви пет лева? Никой не се е научил да шофира добре след шофьорски курс. Всеки се научава да шофира чак след като вземе книжка. Курсът е за някаква минимална база, от която да тръгнеш и да се научиш да шофираш. Не случайно по-рано имаше лепенка на колата за млад шофьор, сега не знам дали я има, май я няма.

12

КАТ да се закрие

преди 8 години

По принцип стилът на работа на КАТ като институция е много порочен или по-точно казано е вреден за безопасността на движението в България. Бих казал, че служителите на КАТ в повечето случаи действат по-добре, отколкото им повелява стилът на КАТ. Принципно работата на КАТ трябва да е насочена към това, шофьорите да не си и помислят да правят нарушения, но вместо това КАТ само прави статистики след катастрофите и то грешни. От време на време КАТ глобява някой, за да си изпълни плана за глобите.

fallback