Снимка: Dnes.bg
fallback

Печатница за производството на фалшиви документи за самоличност беше разбита от пловдивската полиция. Фабриката за паспорти е била укрита в помещение на ул. "Розова долина" в пловдивския район "Северен”. Тя била оборудвана с високотехнологична техника за изработването на документите. Един от арестуваните е известният печaтар Иван Богоев. 

"В незаконната печатница се правили фалшиви лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки, дипломи за висше образование, карти за градския транспорт и всякакви други документи.”, съобщи пред Dnes.bg директорът на отдел "Криминална полиция” към ОД на МВР – Пловдив Николай Кирков.

Полицаите открили флашки с информация, укрити в кутии с двойно дъно от "Русенско варено". От тях станало ясно, че документите били с изключително високо качество.

"Открити са още плаки за изготвяне на неистински документи за самоличност, шофьорски книжки, визи и печати. Мъж и жена са в ареста”, съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Униформените открили и заготовки за печатане на пари, съобщиха още от полицията.

„Около 300 лева е струвал един документ с добро качество, те се търсели предимно от хора от трети страни, тъй като с подобен документ се сдобиват с гражданство и свободно влизат в европейските държави”, казаха още от полицията.

Помещението, в което е открита печатницата, е било наето отскоро. Изготвяните документи са предимно за две страни в Европа.

Иван Богоев вече е лежал в затвора заради фалшификации. През 2001 година той и брат му бяха осъдени на 13 години затвор, след като бяха хванати в спецакция на полицията да бълват фалшиви пари в сградата на Военния съд. Тогава бяха конфискувани 875 000 долара, 50 хиляди дойче марки и 15 милиона гръцки драхми.

Разработката на криминалистите от Пловдив е от няколко месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

И после цяла Европа гръмна с новината "българи" са виновни за ТИР с умрелите бежанци.Като имат данните на тези които са с фалшиви документи дали ще ги пуснат за международно и общодържавно издирване и да ги съдят и изгонят от ЕС и териториите й?

8

FBI

преди 8 години

Тая печатница колко Сърби снабди с български документи за по 1500 евро на брой , те сега са се сетили , да проверят сръбските кафета в Германия те сами се хвалят че имат Европейски документи

7

Правопис

преди 8 години

До sds1990 - Изглежда си свършил да се учиш до 1990 г. Правописът ти е не е за двойка, нито единица, а е *** 0(нула).

fallback