Снимка: Facebook "Странджа"
fallback

Дървосекач е пострадал при свада със сирийски бежанец край граничните части на Странджа, потвърди за "Фокус" кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

По думите му това не е държавен служител, а нает от фирма мъж, който се занимава с дърводобив в гората. До кмета на Малко Търново достигнала информация, че причината за инцидента е неспазване на уговорка между бежанеца и служителя. Вследствие двамата мъже се спречкали, което е довело до нараняването на дървосекача.

Янчев потвърди е, че пострадалият е транспортиран то МБАЛ-Бургас. Там му е направен преглед и е установено, че раната не е голяма. Не се е наложило и намесата на хирург.

Според кмета не са рядкост случаите, в които в горите на Странджа планина се срещат преминали границата бежанци. Той бе категоричен, че те не са агресивни и не се е стигало до насилие от тяхна страна.

"Те са толкова уморени, пребити и изтощени хора, които бягат от преживения ужас. В този конкретен случай има лична причина за инцидента", допълни Янчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Цветелин Кънчев

преди 8 години

А тоя "дървосекач" дали случайно не е от едно *** малцинство без достойнство и чест, което много обича да лъже краде и да не спазва законите, камо ли уговорките

14

Анонимен

преди 8 години

Там не беше ли национален парк? Може ли да се сече? И кой пази границите, кск так се били разхождали имигранти, засичали ги местната власт и никой не ги задържа?

13

Анонимен

преди 8 години

Те били изморени.Ми те са и сексуално незадоволени кмете.Нещо готина жена няма ли да пратиш.Че са 90% мъже.Позагорели така да се каже.

fallback