Архив: Булфото

Полицията откри около 800 литра алкохол с изтекъл срок на годност в Слънчев бряг, съобщиха от МВР - Бургас.

В хода на акцията в прилежащи три складови помещения са установени големи количества скъпи алкохолни напитки в стъклени бутилки от различни видове - уиски, метакса, водка, коняк и др., с изтекъл срок на бандерола, с общо количество около 350 литра.

Установените количества са иззети с протокол от служители на Митница - Бургас. При проверка в помещение, ползвано за склад, с площ около 150 кв.м, с намиращи се към него басейн и сауна, е установено наличието на 8 пластмасови туби с вместимост 5 литра, пълни с течности с аромат на алкохол, както и два бидона с общо количество около 55 литра безцветна течност с мирис на алкохол.

Открити са и 60 празни смачкани петлитрови пластмасови бутилки с мирис на алкохол, както и кашони с празни бутилки с различни етикети - водка, джин, бренди и др. Установеното общо количество 93 литра е иззето с протокол от служители на Митница - Бургас.

Предстои извършване на експертизи и налагане на актове за двете установени нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, като предвидената санкция за установените нарушенията е в размер до 6 000 лева.

При проверка в сауната е установено наличието на 44 кашона с по 6 пълни бутилки с вместимост 1 литър, етикитирани с надпис "водка, мента и джин" с общо количество 264 литра, както и 9 кашона с по 5 пълни бутилки с вместимост 1,5 литра, етикитирани с надпис "бренди "Ахелой" с общо количество 68 литра.

Бутилките са затворени с капачки, без акцизен бандерол. Открити са и две пластмасови петлитрови бутилки, както и две фунии за пълнене. Установените количества бутилиран алкохол са иззети с протокол. Общото количество открит и иззет алкохол от хотелския комплекс е около 800 литра.

За случая е уведомен дежурният прокурор от Несебърска районна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase