Снимка: архив Булфото

39-годишна жена е нападнала и била възрастна жителка, нейна съседка, в плевенското село Тодорово, съобщиха от МВР.

Плевенските криминалисти задържали нападателката, докато копаела в двора на къщата в търсене на закопано съкровище. Полицаите действали по сигнал, подаден от пострадалата в ранните часове на 11 август.

Около 23.00 часа непозната, маскирана с качулка и шал, проникнала през незаключена врата на приземния етаж в къщата и поискала пари. Тя заплашила с нож, нападнала с юмруци, нанесла множество удари по тялото на самотната жена, с шал завързала ръцете й и опитала да й отнеме единствените 1,40 лева, с които тя разполагала.

За да се спаси от нападателката, възрастната жена й казала, че има пари, които са закопани в двора. Когато неканената гостенка напуснала стаята, стопанката успяла да се отвърже и да потърси помощ в полицията.

Пристигналият екип от криминалисти хванали извършителката да копае в близост до оградата на чуждия имот.

Установена е самоличността й - 39-годишна съседка на жертвата. Тя е разпитана в присъствието на защитник и е задържана за срок от 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура - Плевен.

Внесено е искане за гледане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" в Окръжен съд – Плевен.

Възрастната жена е транспортирана в плевенската болница, прегледана е и освободена за домашно лечение. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase