Снимка: архив Булфото
fallback

Гранични полицаи са задържаха група чужденци в района на ГПУ-Свиленград, съобщиха от МВР.

Към 3.45 ч., граничен патрул от Свиленград забелязал лек автомобил и два микробуса, спрели на банкета преди бензиностанция в района, които по-късно потеглили към село Капитан Андреево. Патрулът ги последвал и преди ж.п. моста колите били спрени.

При проверка на трите превозни средства граничните полицаи открили 60 души. Шестима от тях са били български граждани.

Останалите - сирийски граждани, сред които 25 деца, са преминали нелегално на територията на България.
Минути по-късно граничният патрул получил съобщение за открити двама души, близо до мястото на задържане на автомобилите, които се опитват да се прикрият в канавката до пътя.

Задържани са и превозните средства "Форд Транзит", "Мерцедес" и "Ауди" А-6, всички с хасковска регистрация. Изготвени са необходимите документи за 24-часово задържане на групата.

Чужденците са настанени в помещения за временно задържане към ГПУ-Свиленград, жените и децата - в обособено помещение за майки с деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

chach

преди 8 години

sigorno se xraniat tri pati na den.imat i topla vodichka,segs im postroite i djamiia da ima kade da se gazuriat.

13

патриот

преди 8 години

Борисов да обясни по кой член, параграф , алинея ние сме длъжни да приемаме '' бежанци'' от несъседни на нас държави. И също така да обясни значението на думата НЕЛЕГАЛЕН и какви биха били последиците от нелегалното преминаване на граница на която и да е държава.Има около 56 арабски държави, в които няма война ,но никой не бяга натам...а още по-малко да се опта да мине нелегално ...

12

Анонимен

преди 8 години

До анонимен 16Прав сте, но аз само показах законното положение.Ако бях изкоментирал спазването му така, както го мисля, нямаше да се задържа и една минута - веднага щяха да ме изтрият!

fallback