Снимка: МВР
fallback

81-годишна жена от Ямбол е измамена по телефона с огромна сума пари, съобщиха от МВР.

30 минути след полунощ тя провела телефонен разговор с мъж, представио се за лекар, който й съобщил, че дъщеря й е пострадала и се нуждае от спешно лечение, за което са необходими до 18 000 лева. По-късно пред дома си възрастната жена му предала исканата сума.

Впоследствие разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията за пореден път призовават гражданите в никакъв случай да не изпълняват указания, в който се искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането.

Да проявяват по-голяма бдителност, да не се доверяват лесно на непознати, независимо за кого се представят, особено ако искат пари по телефона.

"Спешното искане на пари, както и използването на посредници за вземане на сумата, са гаранция за измама. При подобни случаи и при възникване на каквото и да е съмнение, потърсете помощ като се обърнете към местното РПУ или сигнализирате на тел.112. И не забравяйте, че никоя държавна институция и здравно заведение не искат пари по телефона и не изпращат куриери до дома Ви", припомниха от МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 години

TOVAE GRESHKATA NA MLADITE AKO BEXA PRASHTALI MAMA ITATI ILI BABA I DEDO RAZBIRAITEGO KAKATO ISKATE VSEIKI DEN NA PAZARUVANE ZA XRANA I ZA XLIAB I DA SEDAT NAMASATA NEKATO NA GOSTI ,ASAMITE VIE DASTE GOSTITO ZA TEX CHE STE MLADI I TREBVA DA IDETE NA KINO TEATAR ILI KONCERT ,A NE NA KRACHMA NESHTESHE DA E TKA BABA NESHTESHE DA IMA 18 BONA DA GI IZVADI NA MOMENTA ETOVA E TAPATA RABOTA I KATO PRIBAVIM INEKOE SMETKA ZA TOK ILI VODA I KABELNA IBABA SHTEE NA 0 A VIE NA CHERESHATA A ONE NEKA SI VIE!

15

Анонимен

преди 8 години

Те затова вдигат възраста и стажа и повечето няма да доживеят до пенсия и тези които имат щастие да получат пенсии от работещите в частния сектор ще бъдат много мизерни!

14

Ина

преди 8 години

Моята баба е на 84 години, има 40 години трудов стаж, взима 380 лв., пенсия, плаща си разноските по апартамента и данъците в момента в който вземе пенсията и също стана жертва на подобна телефонна измама с не толкова голяма сума.Сигурна съм, че ако спомена цифра, ще се намерят достатъчно достойни за съжаление злобни, завистливи и мързеливи хора, които да напишат коментари от типа "За какво са им пари на тези пенсионери...".

fallback