Снимка: Нова телевизия
fallback

Полицаите, били и ритали младежи в центъра на София, са освободени временно от длъжност. Това съобщиха от МВР.

До решението се е стигнало след като главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов са разговаряли днес следобед с двамата пострадали младежи.

Скандалът избухна преди дни, след като клип, излъчен в „Господари на ефира”, показа брутални сцени на полицейско насилие, упражнено от полицаи от Първо РПУ спрямо момче и момиче при тяхното задържане.

Oще по темата
Днес младежите са потвърдили, че срещу тях е била използвана прекомерна физическа сила.

Освобождаването от длъжност на биячите идва само няколко часа след като премиерът Бойко Борисов поиска уволнения заради скандала. По време на заседанието на правителството днес той призова вътрешният министър Румяна Бъчварова да уволнява побойниците в униформи без коментар.

Събраните данни са основание за образуването на дисциплинарно производство срещу четиримата полицаи от Първо Районно управление „Полиция”, участвали непосредствено в задържането, се казва още в съобщението на МВР.

От полицията допълват, че до приключването на производството те са временно отстранени от длъжност.

Данните ще бъдат докладвани на Софийската районна прокуратура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Даниел

преди 8 години

До АзИ тебе да те хване някой и да те набуха едно хубаво, та после да не знаеш от де ти е дошло. Жени искал да бие нашия, *** били другите. Да те хванат да ти напукат канчето да ти нагънат мозъка, който нямаш.

67

Аз

преди 8 години

Напълно подкрепям полицаите! Вероятно ще бъдат уволнени, защото трябва да се задоволи жаждата за зрелище и мъст на т.нар. "общество". Много хубаво си ги омачкаха тези, даже малко им беше. Ако бяха съдействали и изпълнявали всички отдадени им разпореждания - нищо нямаше да им се случи на тези пияндета. *** се управляват с бой. Говедата са една идея по-умни от днешните младежи.

66

анонимен

преди 8 години

какво стана с полицайката която обискира студентката през нощта и послежертвата и баща и излязоха лъжци

fallback