Снимка: Булфото, ахрив

За мен - като лекар и като майка, това, което днес видях е изключително невъзможно за понасяне, коментира пред "Фокус" проф. Виолета Йотова, ръководител на Първа детска клиника към болница "Света Марина".

Там днес бе прието момиченце, което е системно малтретирано и състоянието му остава изключително тежко.

Детето е прието в болничното заведение около 2.00 часа тази сутрин. По сведения на дежурния персонал за детето има подаден сигнал. Настанено е в интензивното отделение в детската реанимация на болницата, където постъпват всички тежко болни дечица от региона.

Още по темата

В момента момиченцето е в кома, в много тежко състояние, с множествени стари и нови травми и със сериозна опасност за живота, допълни проф. Йотова. Прогнозата за момента е много лоша, посочи специалистът.

"Децата имат много големи възможности за справяне, надяваме се и се борим с всички сили да подобрим състоянието й", каза още проф. Йотова.

Все още няма съдебно заключение, но външният вид на детето сочи множествени разнообразни травми - върху главата, гръдния кош, крайниците, навсякъде. Има малък мозъчен кръвоизлив, кръвоизлив в очните дъна, нарушения в слуховия канал, белези от малтретиране по тялото, съмнения за допълнителни травми, които на този етап все още се уточняват. Външните видими белези са с различна давност.

Извършват се следствени действия и повече подробности през днешния ден не могат да бъдат дадени. Група от близки на детето се е опитала да влезе в отделението, но не е била допусната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase