Снимка: Булфото
fallback

Териториалната дирекция на НАП във Варна започва проверка на имотното състояние на част от ромите в Игнатиево.

Повод за акцията на данъчните е сигнал на Нова телевизия, че редица жители на най-младия град у нас живеят в лукс, въпреки че декларират доходи на прага на социалния минимум, съобщиха за в. "Черно море" от агенцията във Варна.

Oще по темата

Репортаж на медията разкри, че с джебчийство игнатиевски роми не само намират препитание, но живеят охолно в скъпи домове и карат луксозни коли. Още по-скандалното в случая е, че с рушвети мургавите ни събратя си осигурявали закрилата на органите на реда в морската столица.

Те плащали по 2000 лв. на човек от полицията за заличаване на веществени доказателства и рекордните 10 000 лева такса на охраната в мола, в който преди време бе убит човек, за да “щавят” туристите на спокойствие.

Самата проверка ще стартира до дни, като ще се търси съответствие между имотното състояние на лицата и официално декларираните от тях доходи като физически или юридически лица, уточни Виолета Маринова, говорител на НАП – Варна.

Ако бъдат констатирани нарушения, ще се сформира ревизия. Технологично законовата процедура при подобни случаи изисква немалко време, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ких

преди 8 години

Да ги разледват от къде имат тези замъци,да им отнемат всичко,и в затвора

19

пешо кура

преди 8 години

ВРЕМЕ БЕШЕ НА ТЕЗИ ГАДНИ ЦИГЪНИ НЯКОЙ ДА ИМ ПОТЪРСИ СМЕТКА ЗАЩОТО ТЯХНИТЕ КОЛИ И КЪЩИ СА КУПЕНИ САМО ОТ КРАЖБИ И ИЗМАМИ

18

нап

преди 8 години

Защо НАП не се сомосезираха преди журналистите да говорят по темата. каква въобще е ролята на полицията в този случай?

fallback