Снимка: Facebook
fallback

Крадците, които нападнаха с пистолет и ограбиха магазин в центъра на София, се предадоха в полицията. Това обяви директорът на СДВР Младен Маринов. Двамата са отишли в  6-то Районно управление "Полиция", заедно с адвокат.

Извършителите на въоръжения обир са Боряна Рангелова, която е студентка по рентгенология, и Рангел Рангелов, който работи в известна верига магазини за техника. Двамата са с чисто криминално минало.

Oще по темата

Боряна и Рангел имат дете на две години. От прокуратурата съобщиха, че компетентните органи ще бъдат уведомени за случая и то ще бъде настанено в Дом за малолетни и непълнолетни.

Маринов обясни, че крадците са се предали заради излъченото в медиите видео.

Както Dnes.bg писа бруталното нападение бе извършено на 26 май около 21.30 часа вечерта. За него се разбра след като собственикът на магазина за алкохол и цигари публикува видеото от охранителните камери във Facebook. Кадрите се разпространиха мълниеносно в социалните мрежи и в медиите.

"Извършителите на въоръжения грабеж са разбрали, че най-добре за тях е да се предадат сами", обясни шефът на СДВР.

Той беше категоричен, че е било въпрос на време крадците да бъдат открити, дори и да не са се предали. Полицейският началник съобщи, че двамата са изпуснали при грабежа мобилен телефон, по който МВР е стигнало до извършителя.

Полицията е претърсила жилището на Рангелови, където е открита шапката, с която Рангел е бил по време на престъплението. Било е намерено и оръжието на престъплението. Предстои да бъдат извършени експертизи, които да разкрият какъв е видът на оръжието. Според първоначалния оглед става дума за газов пистолет.

"Колегите в момента работят и ще съгласуват обвинение на двамата извършители по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс, а именно грабеж на чужди движими вещи, за което е предвидено наказание от 2 -3 години лишаване от свобода", обясни административният ръководител на Софийска районна прокуратура Петър Белчев.

Той съобщи, че двамата ще бъдат задържани за срок до 72 часа за довеждането им пред съд и ще им бъде поискана мярка за постоянното им задържане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Българин

преди 8 години

Приятели, снимайте повече около вас, пред дома си, в дома си, използвайте мобилни телефони камери каквото ви попадне, защото полиция няма, държава няма, сами трябва да изобличаваме престъпниците в нета. Явно това е начина

92

тодор

преди 8 години

*** .ГОТОВИ ДА УБИВАТ .УТРЕ И НА МЕНЕ МОГАТ ДА ПОСЕГНАТ .

91

тодор

преди 8 години

ТАЗИ ***, ЖЕНАТА Е ПО-ВИНОВНА . ТЯ Е ИНИЦИАТОРКАТА .ЗЛОБАРКА .

fallback