Снимка: архив Булфото
fallback

Граничен полицаи от ГКПП "Лесово" е задържан заради незаконно превеждане на чужденци през турската граница, съобщиха от МВР.

Незаконният канал е разкрит в хода на съвместни действия на МВР, прокуратурата и ДАНС. Разследването е проведено под ръководството на Районна прокуратура - Елхово.

По първоначални данни, на 23 май около 18 часа през ГКПП - Лесово той превел нелегално през границата ни с Турция двама иракски граждани. За целта е използвал собствения си автомобил, укрил двамата чужденци в задната част на колата си, под плоскости за изолация.

След проведеното разследване са задържани и двамата иракчани. Те са разпитани пред съдия с помощта на преводач.

В неделя задържаният е вкаран в ареста за 72 часа. Днес предстои Районният съд в Елхово да разгледа искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Генов

преди 8 години

Май,май агенция митници са спрели да се отчитат където трябва.. И ги настъпаха. Последно време ина задържани повече митничари от колкото наркодилъри!

7

Анонимен

преди 8 години

Никога не е будило съмнение, че "блюстители" на реда и законността у нас и по света заемат първите места по междудържавен, граничен далаверинг от всякакъв вид, и в частност с трафика на хора. Супер доходоносещ бизнес. Па нека простолюдието да се възмущисва колкото си иска. Това, така да се каже, е музика като от "България търси талант". Добре ли звучи 3..5 к?/човек.

6

1

преди 8 години

Смърт чрез разстрел мен ако питате. Това е престъпление срещу републиката, извършено от орган на власт използвал служебното си положение.

fallback