Операцията на ДАНС на "Лъвов мост" Снимка: Булфото
fallback

Над 60 души са задържани при снощната спецоперация на "Лъвов мост". По-голямата част от тях от Афганистан. Заловените са нямали документи за легално пребиваване. В акцията са участвали полицаи от СДВР, Гранична полиция, ДАНС и дирекция "Миграция".

По време на операцията са били проверени над 6 адреса, съобщава БНТ. Сред тях са заведения, хостели и стаи под наем. Служители на полицията са извеждали от сградите съмнителни лица за проверка на документите. За около два часа районът около "Лъвов мост" е бил отцепен, трафикът е бил блокиран, а трамваите са преминавали, без да спират.

Oще по темата

Малко след 23 00 часа операцията е приключила, а движението в района е било възстановено.

"Органите на реда дойдоха с 5-6 патрулки… хванаха тези дето държат наркотиците, тревите и т.н. Лъвов мост е само за тях. Пълно е с араби", разказват очевидци.

Агентите на ДАНС разследват начина, по който мигрантите са докарани до столицата. Това е поредната подобна операция в София. В същото време от МВР признават, че трафиканти карат бежанци предимно нощем и ги оставят на входа на града в района на автомагистрала "Тракия".

Все още няма официална информация за проведената акция и броя на задържаните. Очаква се повече информация от ДАНС през деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

denz

преди 8 години

Абе вместо да се оплаквате като малки деца какво било в държавата, правите ли нещо по въпроса или ??? Била пред закриване държавата, да така ще е с такива като вас...

8

Анонимен

преди 8 години

Извикайте Пръмова да ги оправи.

7

въпрос

преди 8 години

Какво става със заловените?Легални документи ли им издават?Или ги депортират?Не пишат никога и затова питам

fallback