Снимка: bTV

Майката на 19-годишния Емил Скоклев, който на 10 май уби с колата си петима души, включително и себе си, не вярва той да е пил алкохол преди да седне зад волана, нито да е карал бързо.

За да си купи колата, Емил е работил като строител на две места. Останал без баща през 2004 година. Майка му разказва, че оттогава живеели трудно.

"Беше си събрал 800 лева. Дядо му му даде 500 лв., той си беше събрал още 300 лв., където е работил. Ходил е с дни в София да си търси кола", разказва майката на Емил пред Нова телевизия.

Още по темата

"По интернет намери една отиде там, тя се продала, дойде си, намери някоя друга. Гледам то, че той два - три дни не е на себе си", казва тя.

"Че е починал и хвърлят вината на него просто няма да стане. Той спираше и идваше пеша да не мине пред дупките, за да пази колата. Тука разправят, че е карал цял ден колата из Яхиново като луд, това не е възможно", твърди още майка му.

Емил е взел книжка два месеца преди катастрофата. Качил се в колата пиян, призна пък единственият оцелял от пътниците в колата - Светльо, който се возил зад него. Емил карал колата с над 100 километра в час.

"Да му се събира половинка мастика, много пиха, аз му викам стига пи, а той: "Ти ли ще ми кажеш?!". Там все стават такива бели, залитна от пясък, от мокро от такова и стана белята. Аз и да бях казал на шофьора да не кара силно, нямаше сигурно да ме послуша, той си беше такъв, ти му говориш нещо, той друго прави", казва Светльо.

В жестоката катастрофа починаха и 20-годишният Мариан Джамбазов, 16-годишният Ивайло Йотов, 14-годишният Илиан Гущеров, всичките от селото, и 40-годишната Елза Р. от Кюстендил, която е лепила плакати на стълбовете в Яхиново.

Трагедията е станала към 17.30 часа на главната улица "Иван Вазов" в Яхиново. Катастрофиралият "Фолксваген Голф" е пътувал в посока Дупница. Автомобилът се е ударил в крайпътен електрически стълб, който се пречупил от удара, а автомобилът се е преобърнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase