Блъснатото дете. Снимка: Dnes.bg
fallback

8-годишно дете беше блъснато на главен булевард в Сопот. Това се случило около 10,30 часа тази сутрин. Момиченцето е тръгнало да пресича пътното платно, когато е връхлетяно от автомобил.

"Блъсна я момче, което няма години и няма книжка, искам да се изследва за наркотици", разказа пред Dnes.bg Донка, която е майка на 8-годишната Гергана.

Тя твърди, че шофьорът й предлагал пари, за да не съобщава в полицията за инцидента, но тя отказала.

На място е пристигнал екип на Бърза помощ, който е прегледал пострадалото дете. То е с натъртен таз. Водачът на автомобила е разпитан в полицията. Той е ученик в сопотската гимназия и по време на инцидента е бил в колата с четирима негови приятели.

"Колата леко караше, докато пресичах и изведнъж засили и ме блъсна", разказа пострадалото момиче. Детето и родителите му са в шок от преживения ужас.

"Той добре, че я прехвърли нагоре и я хвърли отстрани, а не мина през нея. Дори спирачки нямаше колата", споделя вуйчото на момичето – Антон.

Според хора от района всекидневно на този булевард шофьорите карат с несъобразена скорост. В районното управление в Карлово бяха разпитани очевидците на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Григор

преди 8 години

Ограниченията за скоростта не са случайни, те са тази скорост на движение, при което и най-некадърният и флегматичен шофьор (с книжка) да може да отреагира. Това не означава че няма други с много по-бързи реакции, които могат да реагират при по-висока скорост. По моите наблюдения ограниченията у нас са с около 20км/час под нормалната скорост за реакция. При това положение карането с 20-30км/час ПОД максималната скорост по закон на даден пътен участък трябва да бъде наказуемо също като обратното.

27

Абе

преди 8 години

че шофьорът е виновен - виновен е, ама да се повдигне и обвинение на майката, че е оставила малолетната си дъщеря да пресича сама оживено кръстовище! Била е наблизо, видяла е всичко, а защо не я е държала за ръката? Дали не е нарочно, за да съдим после шофьора?

26

БГ

преди 8 години

Очевидно защото съм шофьор съм написал какво мисля по въпроса. Очевидна е и другата истина - българина мрази да се съобразява с другите - било то водачи или пешеходци. До 26 - аре да ти кажа само, че от бавно каране умрелите са значително по-малко отколкото тези превишили скоростта. Речи-кажи на всеки репортаж с умрели става въпрос за някой карал бясно и излезнал от пътя. Според разказа на момичето колата се е движела бавно и после се е засилила като е почнала да пресича. Как ще коментирате ?

fallback