Снимка: Reuters, архив

Служителка е загинала при извършване на планирани взривни действия в шахта Говедарци на рудник "Дружба" в близост до село Джурково, съобщиха от МВР.

Окръжната прокуратура в Пловдив незабавно е започнала разследване за причиняване на смърт, поради незнание и немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, пише Нова телевизия.
 
Разпитват се свидетели и се извършва оглед на местопроизшествието. Уведомена е и Инспекцията по труда. След приключване на огледа, ще бъдат назначени и необходимите за изясняване на обективната истина експертизи.
 
През 2011 година в рудник "Джурково" след взрив на място загинаха двама миньори. 43-годишният Славчо Асенов от Първомай и 48-годишният Димитър Бешев от Лъки застъпили на смяна в 16.00 часа.

Четири часа и половина след началото на работния им ден двамата са открити мъртви от свой колега. Двамата миньори са пробивали дупки в скална маса, в която е имало невзривени остатъчни материали, които са били заложени от предишната смяна и не са били премахнати. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase