Снимка: Reuters, архив
fallback

Френският канал France 3 предупреждава за зачестили измами в западния департамент Мен е Лоар.

Медията описва няколко начина, по които престъпници отвличат вниманието на жертвите си, за да откраднат пари, или мамят хората, предизвиквайки тяхното съчувствие.

Една от схемите включва кола с българска регистрация и двойка, която се преструва, че й е свършил бензинът.

Изпадналите в "беда" молят да човека, който им се е притекъл на помощ, да размени 500 лева срещу 250 евро, пише Нова телевизия.

По-късно обаче злощастният измамен разбира, че вместо родните ни левове е получил 500 унгарски форинта, чиято обща стойност няма и 2 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

И сам воинът е воин

преди 9 години

Тук отвреме навреме пишат българи, които живеят в чужбина. Посещават сайта и ни дават акъл.Не биха ли могли тези нашенци да свършат едно полезно дело там, където са?Да влизат в новинарските сайтове на държавите в които живеят и като видят новина като горната, да обясняват особеностите на онзи етнос, дето ползва български паспорти, но няма нищо общо с етническите българи. Да обясняват и хватката на румънците с българска регистрация на колите.Това поне могат да направят нашите емигранти.

9

Анонимен

преди 9 години

Какъв баламурник трябва да си да си смениш парите с някаква чужда валута на магистралата?!? Айде бе, я пак си проверете източника, че май драскате ей така на поразия врели-некипели...!!

8

Анонимен

преди 9 години

това е по-скоро румънска схема, която е доразвитасъщо така в схемата участват стари бг левове, преди деноминацията, които са си съвсем истински на вид, само че ... деноминирани :)

fallback