Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Окръжна прокуратура – Бургас приведе в изпълнение присъдата на Октай Енимехмедов. Той ще влезе в затвора за 3 г. и 6 месеца, потвърди Върховният касационен съд.

Според ВКС не са допуснати никакви процесуални нарушения от прокуратурата и няма основания делото да бъде върнато за ново разглеждане или Октай Енимехмедов да бъде оправдан.

Както е известно, през януари 2013 г. Октай Енимехмедов нападна лидера на ДПС Ахмед Доган, но пистолетът му засече и до по-сериозни последствия не се стигна.

През февруари 2014 година Софийският град съд постанови 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за Октай Енимехмедов.

Съдът го призна за виновен за това, че е отправил закана за убийство на Ахмед Доган, като се е опитал да произведе изстрели, но го оправда по обвинението, че има извършен опит за убийство.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

tih velikan 681

преди 9 години

Ako BG go pazyat v zatvora i izleze jiv i zdrav,toya shte razturi Dps i shte go podkrepya.

25

Анонимен

преди 9 години

Така става като не си бил в родната казарма.По тая причина съсипаха БА и всичко останало партийците щото ги е страх от гнева на народа.Затова не искат и да чуят за свободна продажба на оръжие и правото да го използваш за защита.Четете КОНСТИТУЦИЯТА на САЩ.ПИСАНА Е ПРЕДИ ПОВЕЧЕ от двеста години от хора дето са мислили за народа си.А не от такива дето ги е еня само за собственото благополучие.

24

Анонимен

преди 9 години

Пуснете Октай!

fallback