Снимка: Reuters, архив
fallback

Полицията осуети сблъсък между представителите на враждуващи фамилии в Самоков, съобщиха от МВР-София.

Вчера около 16.50 часа в полицията в Самоков постъпил сигнал за възникнал конфликт на територията на "Седми квартал". Пристигналите на място полицейски служители установили сблъсък между членовете на две враждуващи фамилии, при който двете групи се замеряли яростно с камъни, стъклени бутилки и буркани.

Служители от три районни управления били повикани на място и бързо овладели ситуацията.

Изяснено било, че повод за възникналата саморазправа е станал пореден словесен конфликт между представителите на враждуващите фамилии, между които от дълго време тлеела непримирима вражда.

При опита си да разтърват опонентите, униформен служител от автопатрула е бил ударен с рикоширала тухла по рамото, като впоследствие един от инициаторите на побоя - криминално проявен и осъждан, е отправял към него закани и заплахи за живота му.

Пострадали са и двама от участниците в сбиването, настанени в болница, без опасност за живота. В хода на проведеното разследване са установени всички участници в конфликта, като с полицейска заповед за 24 часа са задържани петимата инициатори на мелето.

Действията по разследването продължават под наблюдението на районна прокуратура - Самоков. С оглед недопускане на повторен сблъсък и гарантиране на обществения ред засиленото полицейско присъствие в квартала продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Хубава

преди 9 години

работа ама ...

36

Анонимен

преди 9 години

Сега са овладели конфликта ама след 10 години ще им е трудно когато станат двойно повече.

35

ФАШИСТ

преди 9 години

в Самоков има ли българи ?

fallback