Снимка: Булфото, архив
fallback

26-годишен мъж от село Чернево е починал, след като е прострелян при масово сбиване между две враждуващи ромски групи, съобщават от полицията във Варна.

Други двама души са настанени в болница с опасност на живота.

Вчера, малко преди 20:00 часа, в село Чернево е възникнало масово сбиване между две враждуващи групи. Вследствие на инцидента 26-годишен мъж от селото е прострелян и е починал, а други двама – на 27 г. и на 56 г., са настанени в болнично заведение с множество травми и опасност на живота.

По случая има образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Работата по изясняване на обстоятелствата, довели до трагичния инцидент, продължава. Към момента има четирима задържани за срок до 24 часа. В село Чернево са разположени екипи на Жандармерията за опазване на реда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 9 години

Рударите също отказват да се причислят или да бъдат причислявани към Ромите. Според техните легенди те са потомци на старите власи, които имали държава на Балканите, но след разпада на тази държава се прехвърлили отвъд Дунав и основали Румъния. Сред част от рударите често се среща и друга легенда, свързваща ги с българския етнос че те са потомци на аспаруховите прабългари (в някои варианти че са племе, дошло с прабългарите и изработващо техните оръжия). (Marushiakova, Popov ect. 2001: 41-42).

30

Спиро Картечаро

преди 9 години

До men 500 Цирея да ти излязат на *** .

29

Анонимен

преди 9 години

Естествен подбор по селски...

fallback