Снимка: архив Булфото
fallback

МВР започна мащабни проверки за незаконно пребиваващи в страната. Специализираната полицейска операция за установяване и задържане на незаконно пребиваващи на територията на страната чужденци бе започнала в 6 часа тази сутрин, съобщиха от МВР.

В нея участвали служители на главните дирекции “Национална полиция” и “Гранична полиция”, на Дирекция “Миграция”, СДВР и областните дирекции на МВР в страната.

В хода на мащабните действия били проверени места, където се събират чужденци с различен статус на пребиваване. Посетени били и хосписи, хотели и частни квартири, за които съществуват данни за настаняване на чужденци със статут на бежанци или хуманитарен статут.

Инспекции са направени и в заведения за хранене и търговски обекти.

Полицейските служители са проверявали и за наличието на наркотични вещества, хладно и огнестрелно оръжие, боеприпаси и взривни вещества. По време на акцията са направени проверки и откраднати коли и издирвани българи и чужденци.

Според първоначалните данни, в рамките на операцията са проверени 4542 обекта и 8629 души. Задържани са общо 86 български и чужди граждани, а образуваните досъдебни производства са седем.

Установени са осем души, обявени за общодържавно издирване, както и един търсен автомобил.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 9 години

Очевидно става въпрос за хостели,а не хосписи.Но по важно е,че специално в София е пълно с нелегално преминали границата,които се мотаят на групички около джамията и улиците около Симеон и Ек.Йосиф,където са съсредоточени арабските магазани.Но факта,че в цялата страна са арестувани само 86 души при това и българи означава,че тази акция е от така наречените ювелирни,т.е.показни за пред балъците,вярващи на управляващите.

6

Кво, кво

преди 9 години

Що са търсили пък тия от МВР в хосписи?!?Сигурно нелегални имигранти на смъртно легло или пък онкологично болни трафиканти в последна фаза на рака.Или май по скоро някой драскач си няма и идея що е хоспис.

5

Анонимен

преди 9 години

Хора, вярно ли е, че нещастната Кунева е наредила спиране на изграждането на оградата? ако, да, хора, трябват протести срещу това марионетни предателско правителство. Тук ще се напълни съвсем с джихадисти. И без това крият и лъжат за точната бройка и са наложили информ. затъмнение- нарочно не се дава думата на българите от Харманли , а ходят и ги заплашват да не се обаждат много.

fallback