Снимка: архив, Булфото

В Приморско е проведена специализирана полицейска операция, за която се твърди, че е свързана с убийството на детето, намерено в куфар край Пасарел. По непотвърдени данни е бил претърсен апартамент в жилищна сграда, в която повечето собственици са руски граждани, предаде БНР.

Операцията е била свързана с разследването както на откритото в куфар край Пасарел убито момченце, така и с откритите останки от човешко тяло на жена край морския град.

Още по темата

От областната дирекция на полицията в Бургас отказаха коментар, но според неофициални източници жилището е собственост на жена. В него са открити детски играчки, които съответстват на възрастта на мъртвото дете.

Жената е живяла с руснак с фамилията Герман. Според запознати акцията се ръководи от специализирани екипи от София.

Няма напрежение в момента в морското градче, спокойно е, увери кметът Димитър Германов.

Източници на радиото от МВР заявиха, че има напредък по установяване самоличността на детето, но отказаха да потвърдят официално дали акцията в Приморско е във връзка с намереното край Пасарел убито дете. Те са категорични, че към момента няма заподозрян за тежкото престъпление.

Близки до разследването не отрекоха, че се издирват хора по случая, но това се прави във връзка с проверката на различни версии за случилото се.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase